Met Bonis Accountancy zet u een overzichtelijke administratie op Met Bonis Accountancy zet u een overzichtelijke administratie op

Met Bonis Accountancy zet u een overzichtelijke administratie op

Bijna geen een ondernemer wordt blij van het uitvoeren van de administratieve taken. Veel ondernemers komen voor de keuze te staan of zij de administratie zelf uitvoeren of dit laten doen door een professional. Voor het uitbesteden van de administratie kunt u terecht bij Bonis Accountancy. Bonis Accountancy zal u ontlasten van alle stress omtrent het uitvoeren van de boekhouding. Toch is wat basiskennis ten aanzien van de boekhouding wel zo handig. Daarom zetten wij in dit artikel een aantal tips op rij die u zullen helpen met het begrijpen van de administratieve werkzaamheden.

Op tijd starten is een must

Als ondernemer kunt u eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met het uitvoeren van uw administratie. Het in kaart brengen van de administratie is een continu proces. Het is dus zinvol om alle financiële gegevens dagelijks bij te houden. Denk aan het bewaren van bonnen of het maken van kopieën van alle facturen die u heeft verzonden of ontvangen. Als alternatief kunt u starten bij Administratiekantoor Veenendaal.

De belastingdienst

Het in orde brengen van de boekhouding is belangrijk voor de correspondentie met de belastingdienst. De belastingdienst stelt namelijk bepaalde eisen aan een deugdelijke administratie. De belastingdienst verplicht u bijvoorbeeld om uw financiële documenten voor minimaal 7 jaar te bewaren.

Fiscale voordelen

Het correct uitvoeren van de administratie kan u als ondernemer ook veel geld opleveren. Zo kunt u als ondernemer in aanmerking komen voor bepaalde fiscale voordelen. Een goed voorbeeld hiervan is de zelfstandigenaftrek.  Ondernemers kunnen door middel van de zelfstandigenaftrek hun belastbaar inkomen verlagen. Dit resulteert in een verlaagd bedrag dat u moet afstaan aan de belastingdienst. In 2019 is de zelfstandigenaftrek vastgesteld op 7280 euro.  Dit kan behoorlijk wat schelen dus! Let wel op, niet elke ondernemer komt in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Wilt u weten of ook u in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek? Neem dan contact op met Bonis Accountancy of kom langs voor een bak koffie!

Reageren is niet mogelijk.