Crowdfunding voor de startende ondernemer Crowdfunding voor de startende ondernemer

Crowdfunding voor de startende ondernemer

De Engelse term Crowfunding betekent letterlijk: financiering door de massa. Deze alternatieve vorm om een startup of een project te financieren. In dit artikel leest u er meer over. Bent u een startende ondernemer en heeft u moeite met het bijhouden van de administratie? Dan kunt u terecht bij Bonis Accountancy. Bonis Accountancy ontlast  u van alle zorgen omtrent het uitvoeren van de administratieve taken. Daarnaast fungeert deze accountant als adviseur als het gaat om wettelijke aspecten of de toekomstige gezondheid van uw bedrijf.

Wat is crowdfunding?

De nieuwe vorm van het vergaren van investeringsgeld wordt gedaan door meerdere partijen. Vaak wordt er ook geïnvesteerd door individuen. Deze sociale financieringsvorm zorgt ervoor dat er door een grote hoeveelheid aan investeerders geld opgehaald wordt om uw startup te financieren. Er bestaan verschillende vormen van crowdfunding. Denk aan een direct investering, sponsoring en voorverkoop.  Bij voorverkoop kunt u het product alvast kopen voordat u deze levert. Wil je dat alles netjes administratief bijgehouden wordt? In dat geval kan Administratiekantoor De Bilt je daarbij helpen.

Platform kiezen

Voor het uitrollen van crowdfunding voor de startup is het van belang dat u het juiste platform kiest. Er zijn diverse platforms te vinden om voor te kiezen. Zo bestaan er bijvoorbeeld crowdfunding-websites die puur en alleen zijn opgezet om duurzame innovaties te financieren. Denk hierbij aan platform zoals Oneplanetcrowd. De populairder platforms zijn Kickstarter en Symbid. Ook in Nederland bestaan hier platforms voor. Denk aan Rabo&crowd. Deze samenwerking tussen de Rabobank en NXchange werkt door middel van het uitgeven van obligaties via het platform Nxchange die vervolgens verhandeld kunnen worden op de beurs van Nxchange. 

Begin met een plan

Voor het garanderen van succes van de crowdfundingcampagne is het van belang dat u hier van te voren zorgvuldig over nadenkt. Een crowdfunding-plan schrijf u om zowel de doelstellingen als concrete acties inzichtelijk te maken voor u en de investeerders. Op deze manier kunt u veel meer indruk maken van de potentiële investeerders!

Reageren is niet mogelijk.