Wat te doen als je gezakt bent voor je rijexamen? Wat te doen als je gezakt bent voor je rijexamen?

Wat te doen als je gezakt bent voor je rijexamen?

Het afleggen van het rijexamen kan vaak een zeer stressvolle situatie zijn. Wanneer je niet goed voorbereid bent, of simpelweg te zenuwachtig bent, kan het dan ook voorkomen dat je het examen niet in één keer succesvol aflegt. Gelukkig is er geen man overboord als dit gebeurt. Je kunt namelijk diverse dingen doen om er voor te zorgen dat je jouw rijbewijs de volgende keer wél haalt. Onze rijschool uit Rijswijk heeft enkele bruikbare tips voor je op een rij gezet. Lees hieronder direct verder.

Neem de feedback in je op

Soms kan jouw examinator één van de voornaamste redenen zijn dat je bent gezakt voor het rijexamen. Je voelt je niet op je gemak bij deze persoon en gaat hierdoor stomme fouten maken. Toch kan het ook zo zijn dat het juist jouw grootste vriend is. De examinator heeft namelijk zelf genoeg ervaring met leerlingen die af moeten rijden. Mocht je zijn gezakt, kan de examinator je dan ook vaak van genoeg bruikbare tips voorzien. Vooral als jouw rijinstructeur op de achterbank meerijdt, kan deze de feedback implementeren in de volgende rijlessen. Daarover gesproken..

Stop niet met lessen

Mocht je zijn gezakt voor jouw rijexamen, dan is het zaak om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Veel leerlingen gingen er vanuit dat ze het varkentje wel even zouden wassen, waarna het zakken een flinke klap in het gezicht is. Ze hebben dan ook voorlopig geen zin om nieuwe rijlessen te plannen. Wees niet een van deze leerlingen en ga juist direct door met de rijlessen. Hierdoor heb je alleen maar sneller weer een rijexamen en een volgende poging om dat felbegeerde papiertje te halen!

4 of meer keer gezakt?

Mocht je nou 4 keer gezakt zijn binnen een tijdsbestek van 5 jaar, dan volg je een speciaal rijexamen. Dit speciale examen bij het CBR heet een nader onderzoek rijvaardigheid. Wil je meer weten over dit nader onderzoek rijvaardigheid? Vraag naar de info bij Rijschool Gul in Rijswijk, en boek dan ook direct een proeflesje!

Reageren is niet mogelijk.