Je autoverzekering en de voordelen van een ongevallen inzittendenverzekering Je autoverzekering en de voordelen van een ongevallen inzittendenverzekering

Je autoverzekering en de voordelen van een ongevallen inzittendenverzekering

Je auto verzekeren is verplicht in Nederland, daarnaast is een ongevallen inzittendenverzekering niet verplicht. Maar heb je er weleens over nagedacht wat de voordelen kunnen zijn van deze verzekering? Deze verzekering is een extra vorm van dekking die je kunt afsluiten bij je autoverzekering. In deze blog leggen we je uit wat het precies inhoudt en waarom het misschien wel verstandig is om deze verzekering af te sluiten.

Wat is een ongevallen inzittendenverzekering?

Een ongevallen inzittendenverzekering is een extra verzekering op je autoverzekering, die je mogelijk afsluit bij je verzekeraar. Deze verzekering vergoedt een vast bedrag bij blijvende invaliditeit en/of overlijden van de bestuurder en/of passagier als gevolg van een ongeval. Dit bedrag is meestal afhankelijk van het bedrag dat is afgesproken met de verzekeraar en kan oplopen tot tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s.

Waarom is een ongevallen inzittendenverzekering belangrijk?

Een ongeval kan grote gevolgen hebben voor zowel de bestuurder als de passagiers. Zelfs bij een kleine aanrijding kan er sprake zijn van letselschade, zoals whiplash of botbreuken. Dit kan veel kosten met zich meebrengen voor medische behandelingen en revalidatie. Daarnaast kan het zo zijn dat je (tijdelijk) niet kunt werken, wat leidt tot inkomstenderving. Met een ongevallen inzittendenverzekering ben je extra verzekerd tegen dit soort onverwachte kosten.

Wanneer is een ongevallen inzittendenverzekering minder belangrijk?

Als je al een uitgebreide autoverzekering hebt, bijvoorbeeld WA+ of allrisk, dan ben je al verzekerd tegen de schade die je aan anderen toebrengt. In dat geval hoef je niet per se een ongevallen inzittendenverzekering af te sluiten. Echter is het wel belangrijk om je af te vragen of je in dat geval voldoende verzekerd bent tegen de gevolgen van een ongeval voor jezelf en je passagiers.

Hoe sluit je een ongevallen inzittendenverzekering af?

Een ongevallen inzittendenverzekering kan afgesloten worden bij je autoverzekeraar. Vaak kun je dit direct doen bij het afsluiten van je autoverzekering, maar het is ook mogelijk om de verzekering later toe te voegen. Let wel op dat de premie van deze verzekering per verzekeraar kan verschillen en dat de voorwaarden ook kunnen afwijken. Vergelijk daarom altijd verschillende verzekeraars met elkaar voordat je een keuze maakt.

Een ongevallen inzittendenverzekering kan extra financiƫle zekerheid bieden bij een ongeval. Het is daarom zeker aan te raden om deze verzekering af te sluiten. Echter is het wel belangrijk om vooraf goed te overwegen of je in jouw situatie voldoende verzekerd bent en of de premie die je betaalt wel opweegt tegen de voordelen die je ermee behaalt. Wees dus verstandig en vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar voordat je een keuze maakt.

Reageren is niet mogelijk.