Het kiezen van de juiste beveiligingscamera Het kiezen van de juiste beveiligingscamera

Het kiezen van de juiste beveiligingscamera

U wilt een (nieuw) beveiligingscamera systeem installeren maar weet niet waar u naar moet kijken. Er zijn zo veel verschillende soorten camera’s op de markt met verschillende maten van bouwkwaliteit, beeldkwaliteit en allerlei andere criteria waaronder het binnen of buiten plaatsen van de camera’s en het al dan niet draadloos zijn van de beveiligingscamera. Hieronder bespreken we wat criteria die u kan gebruiken bij het kiezen van de juiste camera.

Binnen of buiten

De eerste vraag die u zichzelf moet stellen bij het aanschaffen van een camera is of u een binnen of buitenruimte wil beveiligen. Beide vragen namelijk om andere soorten camera’s. Een binnencamera hoeft niet weerbestendig te zijn en een buitencamera moet dat wel zijn. U kunt natuurlijk niet buiten een binnencamera ophangen, dan gaat deze kapot door het weer en is de hele aanschaf zonde.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is een tweede criterium voor het kiezen van de juiste camera. Afhankelijk van de grootte van de door u te beveiligen ruimte kunt u voor verschillende soorten camera’s kiezen. Een kleine ruimte vraagt om lagere beeldkwaliteit dan een grote ruimte. Natuurlijk zou u in een grotere ruimte ook meerdere camera’s met mindere beeldkwaliteit kunnen installeren maar het is fijner om het overzicht te hebben met een grote beeldkwaliteit

Draadloos

Tegenwoordig zijn allerlei draadloze camerasystemen op de markt waarmee u voorkomt dat u een kabel hoeft te leggen tussen de receiver en de camera zelf. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee maar ook in het onderhoud, u hoeft de kabel namelijk niet te onderhouden. Hoewel deze systemen in eerste instantie dus vaak wat duurder zijn hebben zij de mogelijkheid zichzelf terug te verdienen.

De keuze is niet makkelijk te maken en hangt af van allerlei factoren. Hopelijk hebben we u iets kunnen helpen met het kiezen van de juiste camera voor uw ruimte maar als u nog steeds veel twijfel heeft kunt u altijd contact opnemen met een expert.

Reageren is niet mogelijk.